onsdag 19. november 2008

"Et eller annet om Egypt"


Da sitter vi tre vandrestokker atter en gang i Hurdal og temmer sommerfugler i magene våre før avreisen til Egypt på fredag. Vi har noen store spørsmål før reisen.. Hvem blir mest solbrent? Hvem får diarè og magesyke først? Og sist men ikke minst: hvor mange kameler blir Karoline solgt for??

Det litt seriøse først. Fredag 21. november klokken 1100 benytter vi oss av Norwegians nyåpnede direkterute fra Gardermoen til Egypts Sharm El Sheikh. Vi skal innta Hotellet Penguin Village i byen Dahab for en liten uke, der vi skal kose oss med mat, snorkling, dykking, fotturer og muligens (forhåpentligvis?!) litt juleshopping. Onsdag leier vi oss buss og kjører av gårde til storbyen Kairo. Der skal vi tilbringe to netter og tilhørende dager på med pyramideturisme, kaotisk trafikk, på marked og besøke det egyptiske musèet. På musèet koster det 130 kroner å få ta med kamera inn, og om du bruker kun 5 sekunder på å se på hver gjenstand, vil du likevel bruke 66 TIMER for å bli ferdig. Ja, det er et par ting på utstilling. Sånn rundt omkring 120 000.

Etter Kairoturen skal vi sløve noen dager i Dahab, før noen av oss tar en liten ekskursjon nordover til klippebyen Petra i Jordan. Deretter skal vi tilbake til Dahab og leke oss på ørkensafari og nattur opp på Mount Sinai.

Som sagt har vi god peiling på teorien om hva vi skal gjøre. Hit og dit og sånn. Men hva vil vi få oppleve? Hvordan er det egentlig der? Og maten....? Hva i all verden spiser de?!! (direkte sitat) Vi skal møte kulturen med åpne armer! Nei, det ble feil. Vi skal møte kulturen med tildekte knær, skuldre og bryst, og satse på at de tar imot oss med åpne armer. Så kanskje lærer vi litt om hvordan de egentlig er? Vi gleder oss uansett til å se hvordan det er der nede i oldtidens rike. Og maten skal vi nok greie å spise. Kanskje er det veldig godt? Så lenge det er "godt stekt, kokt eller skrellbart."

Da håper vi på en fin og veldig opplevelsesrik tur. Hei!